HTML

Magamban beszélek

Friss topikok

  • katolnai: az ellen-tiltakozó banda jó része valóban fizetett csőcselék volt, fröcsögő provokátorok, a magyar... (2013.11.05. 17:23) Kurvaország
  • Slimcity: Azon gondolkodom, hogy vajon hozzá kéne írnom a poszt végéhez a saját kardinális hibámat, vagy elé... (2013.10.04. 13:01) Hiba hiba hátán?

Kilátástalan küzdelem folyik mind a bal, mind a jobb oldalon ma Magyarországon. - És most tekintsünk el attól, hogy nálunk még a pozícionálás sem fedi a valóságot. – Ráadásul a magyar jobb- és baloldal nem egymással küzd, hanem a saját démonaival.

20111018oe1.jpg(origo.hu)

 

„Jobb”

 

A magát keresztény jobboldaliként meghatározó Fidesz túlnyerte magát 2010-ben. Orbán Viktor ellenzéki politikus, nem tud mit kezdeni a kormánykerékkel. Ez persze nem gátolja meg abban, hogy mindent megtegyen annak megtartásáért. Mindent. Bármi áron. Akár az életünk árán is. A kisebbik kormányzópárt szót sem érdemel, egyátalán nem módosít semmit a képleten. A Fidesz hosszú évek óta élen jár kommunikációs stratégia terén, itt az elmúlt három évben is verhetetlennek bizonyultak.

Megszállták a jelentős médiumokat, teljesen saját arcukra formálták a legnagyobb lefedettséggel bíró köztévét és közrádiót. Zavartalanul tömhetik az emberek fejét a propagandájukkal abban a biztos tudatban, hogy a magyar lakosság nagy részéhez csak ez jut el. Aki a közmédia útján tájékozódik, egy másik Magyarországot lát, mint azok, akik szélesebb körből tudnak meríteni. Az elmúlt héten azonban porszem került a gépezetbe. A kormánypárt kommunikációs szakemberei csődöt mondtak, a köztévében többször padlóra küldték ellenzéki politikusok a riportereket. A szóvivők ugyan remekül betanulják a kötelező mantrát, de ha kérdés merül fel, akkor csak arroganciára és hebegésre futja.

Remek példa erre Zsigó legutóbbi sajtótájékoztatója:

 

(Klubrádió)

De nem kevésbé arrogánsak a kormánypárti politikusok a Parlamentben sem:

(Poldi blog) 

A Fidesz jelenleg vergődik. Nem tud jó válaszokat adni az eseményekre, de szerencséje van, mert nincs ütőképes ellenzéke.

 

„Mégjobb”

 

A Jobbik elveszett az álellenzéki szerepben. Nem kár értük. Kizárólag emberi tragédiákból gyártanak kampányfogást az utóbbi időben. Remélhetőleg ez a kicsit mérsékeltebb szavazóikat teljesen elriasztja tőlük.

 

„Bal”

 

Az ellenzéki oldal felett kiütéses győzelmet aratott a Fidesz. Ebből három év alatt sem sikerült felállni. A kormányzó erő kevés napot hagy felháborító döntések nélkül, de az ellenzék erre nem tud hathatósan reagálni. Magas labdák szállnak el tömegesen a semmibe. Ha meg véletlenül reagálnak valamire, akkor inkább bárcsak ne tennék. Látszólag egyik sem rendelkezik koncepciózus kommunikációs stratégiával, ha pedig véletlenül eléjük tolnak egy mikrofont, azt leginkább arra használják, hogy ilyen-olyan ürüggyel azokat ekézzék, akikkel elvileg szövetségben vannak, vagy abban kellene lenniük. Extrém esetben el is határolódnak tőlük.

 

Jelenleg nem látszik, hogy az ellenzék kormányváltó erőt tud gründolni. A közvélemény-kutatások szerint – még akkor is, ha nem azt kell megnyerni, hanem a választást – magasan vezet a Fidesz. És ez így is marad, ha nem változtatnak gyökeresen a stratégián. Ha pedig Orbán Viktor hatalmon marad, akkor az ország sorsa végleg megpecsételődik, itt kő kövön nem marad. Az utolsó morzsákat is leseprik a padlásról, hogy azt vagy hazahordják, vagy szétosszák a holdudvar tagjai között. Aki nem tartozik a kedvezményezettek körébe, az jobban teszi, ha menekül, amíg lehet.

„Az utolsó oltsa le a villanyt”

 

Címkék: kormány ellenzék elvándorlás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://firkalgatasaim.blog.hu/api/trackback/id/tr455558081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása