HTML

Magamban beszélek

Friss topikok

  • katolnai: az ellen-tiltakozó banda jó része valóban fizetett csőcselék volt, fröcsögő provokátorok, a magyar... (2013.11.05. 17:23) Kurvaország
  • Slimcity: Azon gondolkodom, hogy vajon hozzá kéne írnom a poszt végéhez a saját kardinális hibámat, vagy elé... (2013.10.04. 13:01) Hiba hiba hátán?

Irányelvek az Együtt – a Korszakváltók Pártja önkormányzati képviselői és polgármesterei számára az önkormányzatokban képviselendő politikához és a képviselői munkával kapcsolatban

Together-e1403497913991.png

 

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöksége a következő irányelvek betartását kéri valamennyi, az önkormányzati választáson mandátumot szerző önkormányzati képviselőjétől és polgármesterétől, akik az Együtt jelöltjeként indultak a választáson, illetve az Együtt politikai képviselőiként jelennek meg a településükön. Minden megválasztott polgármesterével és önkormányzati képviselőjével az Együtt elnöksége külön-külön írásos politikai megállapodást köt, mely megállapodás tartalmazni fogja az alábbi irányelveket. Ennek részeként az Együtt kéri valamennyi, a párt által indított jelöltjeként mandátumot szerzett polgármesterét és képviselőjét, hogy a kötődésüket a párt felé – amennyiben még nem lennének azok - taggá válással erősítsék meg. Az Együtt a képviselői és polgármesterei számára politikai, szakpolitikai, jogi és kommunikációs támogatást, képzést és tanácsadást biztosít, tovább számíthatnak a párt politikai, erkölcsi és jogi védelmére minden olyan esetben, amikor a jóhiszemű politikai tevékenységük miatt hátrányok vagy megalapozatlan vádak érik őket. Az alábbi irányelveknek való nem megfelelés etikai eljárást és végső soron a politikai közösségünkből történő kizárást eredményezi.

 

Általános irányelvek

  1.       A képviselőknek és a polgármestereknek az Együtt értékeit, politikáját kell képviselniük és az önálló politikai arculat építéséhez kell hozzájárulniuk munkájuk során.
  2.       A képviselőknek aktív önkormányzati munkát kell folytatniuk mind a képviselőtestületben, mind az egyéni választókerületükben a saját és az Együtt hosszú távú beágyazottságának megteremtése érdekében. Tevékenységüket rendszeresen egyeztetik a területileg illetékes választókerület elnökével és évente egyszer tájékoztatják a választókerület taggyűlését, illetve a párt elnökségét.
  3.       Minden képviselőtől jogos és természetes elvárás az Együtt önkormányzati alapvetéseit a gyakorlatban megvalósítani a transzparencia, a helyi nyilvánosság demokratizálása, valamint a közösségi tervezés területén.

 

Együttműködés más politikai szervezetekkel

  1.       A képviselőtestületekben elsődleges cél az önálló vagy a Párbeszéd Magyarországért Párttal közös frakció létrehozása az Együtt képviselői számára, mely az önálló arculat építésének legfontosabb eszköze. Azokban a testületekben, ahol csak egy képviselőnk van, szintén az Együtt képviseletében és neve alatt kell politizálni.
  2.       Törekedni kell a szövetséges Párbeszéd Magyarországért Párttal kialakítandó közös álláspontra minden olyan testületben, ahol rendelkeznek képviselővel.
  3.       Közös frakciót, frakciószövetséget alakítani bármely más párt képviselőivel csak az elnökség egyetértésével lehet. Az elnökség ilyen hozzájárulást egyedi mérlegelés alapján adhat, amely mérlegelés során a választásra megkötött politikai megállapodásokat is figyelembe veszi, de ezek semmilyen jogi kötelezettséget nem jelentenek a képviselőtestületi munkára; a közös frakciónak jelentős erőforrás vagy politikai előnyt kell nyújtania az önálló működéshez képest. 
  4.       Minden koalíció- vagy szövetségkötés alapvető kritériuma, hogy a partnerek elfogadják az Együtt helyi transzparenciáról szóló alaptételeit, melyet rögzíteni kell a megállapodásokban is. A közös frakcióknak, frakciószövetségeknek rendelkezniük kell írásba foglalt működési szabályzattal, amiben az Együtt képviselőinek vétójogot kell kikötni; nem fogadható el olyan helyzet, amely során az Együtt képviselőinek a frakciófegyelem miatt a saját lelkiismeretükkel vagy az Együtt politikájával ellentétes álláspontot kell képviselőként megszavazniuk.
  5.       Ahol az Együtt képviselői a választáson szövetségben indult pártokkal megszerzik a többséget a képviselőtestületben, ott is elvárt az Együtt politikai céljainak, értékeinek képviselete. Amennyiben ezzel összeegyeztethetetlen lenne a szövetségesek magatartása, akkor a pozícióvesztés árán is el kell hagyni.
  6.       Fideszes képviselőtestületi többség és Fideszes polgármester esetén kifejezetten ellenzéki tevékenységet kell folytatni, „nagykoalícióban” való részvétel nem elfogadható, a fontosabb előterjesztéseket, kiemelten a költségvetési rendeletet nem szabad megszavazni.
  7.   Baloldali képviselőtestületi többség, de Fideszes polgármester esetén az ügyek egyedi mérlegelése alapján, és amennyiben általánosságban az Együtt politikája érvényesülni tud, meg lehet szavazni a polgármester előterjesztéseit, de tilos alpolgármesteri tisztséget elfogadni, és a képviselőtestületnek a polgármestertől vissza kell vennie a hatásköröket, illetve azokat a bizottságaira kell ruháznia.
  8.   Nem fogadható el a képviselőtestületben a Jobbikkal semmilyen módon szövetség vagy a képviselőtestületi, bizottsági munkában a technikai ügyeket meghaladó együttműködés.
  9.   A képviselőcsoportok által jelölhető tisztségek (külső bizottsági, felügyelőbizottsági helyek) tekintetében a szakmai szempontokat mérlegelve a párt építése az elsődleges cél (képviselőjelöltek, kulcsaktivisták, akiknek a munkájára a jövőben is számítunk).  

 

Elfogadta az elnökség a 2014. október 1-jei ülésén, valamint az Országos Politikai Tanács a 2014. október …-i ülésén.

Címkék: pm együtt demokrácia korszakváltás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://firkalgatasaim.blog.hu/api/trackback/id/tr686779213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása